temp. na pewno nie przekracza 100 stopni, przy czym podczas smażenia tę temperaturę spokojnie przekraczasz. Ja tej jajecznicy nie smażę, tylko podgrzewam cały czas mieszając i w momencie jak się zetnie na tyle że zgęstnieje to przerywam grzanie więc temperatura myślę że nie przekracza ok. 80 stopni ;) Zmieniony przez - deka87 w dniu 2018-03-27 [...]
Dieta jest rzeczywiście do zmiany. Ale od początku...aeroby bym przy takiej wadze sobie darowała, raczej skupiłabym się na siłowym, ponadto spacery, basen. Czy robiłaś badania podstawowe? Taka otyłość niesie za sobą wiele problemów hormonalnych, które warto znaleźć na początku. Zerknij na mój artykuł : (nie sugeruj się słowem redukcja w tytule, [...]
Nie widzę problemu ważyć przed obróbka termiczną i dowiedzieć się gramatury danego produktu. Wiele istnieje rodzai mięs/określaj dokładnie co to za mięso ( drób/wieprzowina czy wołowina ) zapotrzebowanie kcal możesz obliczyć ze wzoru w podwieszonych tematach.
Wartość kcal dla danego produktu jest podana w tabelach PRZED obróbką termiczną. Najlepiej to nie smaż na oleju. Zmieniony przez - Heroz w dniu 2012-01-30 16:45:23
hmm... nie jestem pewien skutków ubocznych smazenia odzywki... Składniki odżywki są dobrane optymalnie do spożcia w taki sposób jaki jest podany przez producenta i dodatkowa obróbka termiczna może mieć jakieś negatywny wpływ. Ale mogę się mylić ;-) Przy odrobinie wprawy można sobie usmażyć omlecika z samych białek. pozdr. Piotr
daruj sobie kanapki masło out szynka out ser żółty - jak nie jedziesz na low carbie to nie ma idei, są lepsze źródła białka i tłuszczy po pierwsze wyliczenia gdzie btw? zapotrzebowanie? nie zrobiłeś tego? w taki razie posiadanie jakiejkolwiek diety mija się z celem wracaj do postów podwieszony, bo kiepsko z Twoją wiedzą podpowiem Ci parę rzeczy [...]
pilnuj się jednego z tematów bo bałagan się robi http://www.sfd.pl/Ocena_diety%2Bpoprawka_pomoc_-t1158247.html no i pierwsza uwaga w poprzednim temacie dałeś pierś kurczaka a tu smażona pierś, zdecyduj się czy masz 150g surowej piersi czy 150g po usmażeniu jest, najlepiej wszytsko wrzucaj przed obróbką termiczną czyli np 150g piersi a pod spodem [...]
Natalka, prosimy o zrzut z diety bo tzw racjonalne, zdrowe itd, nic nie mowi, aczesto jest zupelnie odwrotnie. Wrzuc w tabele zwazone (przed obrobka termiczna) Jezeli masz tendencje do odkladania tkanki tluszczowej na dole to niestety jest to uciazliwa redukcja i trzeba miec sporo zaparcia. Nie da sie zobaczyc rezultatow w 2 tygodnie chocby nie [...]
[...] doucz sie zatem bo to dosc podstawowe zagadnienia. ii to indeks insulinowy, lg to ladunek glikemiczny. poczytaj sobie i sam wyciagnij wnioski. a co do ig to np wystarczy ze obrobka termiczna danego pokarmu potrwa np minute dluzej i juz ig tego pokarmu sie zmienia, tak wiec cochiazby z tego wzgledu jest nic nie warte, ale to tylko jeden przyklad [...]
Ja nie rozumiem dlaczego bagatelizujesz IG w diecie, troche Cie emocje poniosly w wypowiedzi. Obróbka termiczna jest bardzo wazna w tym i fajnie, ze jak ryz ugotujesz na poltrwardo i schlodzisz woda to zmniejszasz IG, a ze twierdzisz, ze jest to malo miarodajne, to przyjmij do wiadomosci, ze dla osoby, ktora na krzywej cukrowej po 2h ma wynik [...]
Na przyszłość, nie musisz że swojej wypowiedzi robić wypracowania jak na maturę. Wystarczyło wszystko zawrzeć w jednym zadaniu i nie musiało to dotyczyć konkretnie ziemniaków, a ogólnie produktów spożywczych. "Czy produkty można przygotować w większej ilości na kilka dni?" Oczywiście, że można robić w ten sposób. Dotyczy to każdego produktu. [...]
Dlaczego nabiał nie jest pełnowartościowym źródłem białka? Zjadasz 250g ryżu na raz? Pamiętaj że wszystko ważymy przed obróbką termiczną Posiłki kiepskiej jakości, np. ryż z jabłkiem do wymiany (brak źródła białka) To samo takie produkty jak pieczywo białe Co do kalorii to trzymaj te 2500kcal i obserwuj co się dzieje Zmieniony przez - OzzyMG w [...]
Zamiast miodów, dżemów i rodzynek wrzuciłabym porządną porcję płatków owsianych / jaglanych . gryczanych do tego jakiś świeży owoc, by było bardziej sycące i odżywcze zarazem. Na kolację wrzuć wiecej węgli - niekoniecznie w postaci wafli ryżowych (owszem raz na jakiś czas można, nie są złe) ale np. ryż na słodko, albo z mięsem. Gotowane udko z [...]
"Nic się nie zmienia, ajeśli tak, to są wartości pomijalne, dla których nie warto ryzykować jedzeniem surowej kury i nieugotowanego ryżu." nie do końca się zgodzę, że są to wartości pomijalne. owszem nikt sobie tym głowy nie zawraca i wszystko liczymy przed obróbką termiczną, jednak mieszkając w UK, nie wiem dlaczego, ale oni bardzo, ale to bardzo [...]
Praktycznie nic nie zmieniłeś. Zaglądałeś w ogóle do w/w linków? Należy wpisywać surowe produkty przed obróbką termiczną - nie ,,smażona pierś z kurczaka'' bo nie masz pojęcia co autor miał na myśli. Orzechy ziemne do wyeliminowania (wysoko przetworzony produkt), wafle ryżowe zbędne. Generalnie przedstawiony przez Ciebie schemat jest strasznie [...]
jest taka sprawa że w jedych tabelach to był udziec po upieczeniu a w drugich surowy, zawsze wybieraj w tabelach kalorycznych produkty przed obróbką termiczną.Np piers kurczaka 100g surowa ma ok 20g biała, po upieczeniu ma juz ok 60g ale nadal ma 22g białka bo starciła 40 gbezkalorycznej wody. Kolejna sprawa ryż woreczek ma 100g ok 70g węgli po [...]
kombinator %-) Odwiedz kuchnie SFD jest tam wiele fajnych blogów z fajnymi przepisami (w tym mój %-) ) A tak na serio, to twaróg może być na kolację, ale nie musi, to kwestia tego co Ci "wejdzie " w bilans ;-) Owsiane możęsz wymieniać z jaglanymi płatkami np ;) Ważysz zawsze wszystko przed obróbką termiczną :-)
Skoro zapotrzebowanie jest 2900, to dlaczego zaczynasz z 3600? Zbyt duża nadwyżka na pierwszy cios. Wejdz na początek na 3200 i obserwuj. Wrzucaj w miskę posiłki zbilansowane, czyli porcja białka, węgl i tłuszczu w każdym. Tutaj ściąga z czego możesz korzystać : http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]